DANKINOG TELA NEMA SKORO 2 MESECA: Oglasio se Igor Jurić, a ovo su najnovije informacije
Igor Jurić, Foto: Printscreen / YOutube / telekom srbija

POTRAGA

DANKINOG TELA NEMA SKORO 2 MESECA: Oglasio se Igor Jurić, a ovo su najnovije informacije

Osumnjičeni su prethodne nedelje proveli u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Beogradu i utvrđeno je da su uračunljivi

Objavljeno:

Nepuna dva meseca od nestanka Danke Ilić, telo dvogodišnje devojčice još uvek nije pronađeno. Od saznanja da je nestala do detaljne pretrage okoline Bora, u javnosti su se pojavljivale brojne različite informacije, identiteti osumnjičenih, i priznanje zločina.

U međuvremenu, stigao je rezultat psihijatrijskog veštačenja koje je osumnjičene proglasilo uračunljivim.

Novi svedoci biće saslušani sledeće nedelje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Očekuju se i finalni ishodi DNK i GPS analiza, a jedan od ključnih rezultata je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Osumnjičeni su prethodne nedelje proveli u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Beogradu i utvrđeno je da su uračunljivi.

Advokat Nikola Ristović istakao je da sve što će se dešavati u daljem toku postupka zavisi od tužilaštva.

- To predstavlja da li je neko sposoban da prati suđenje, da mu se sudi u tom postupku i pre svega da li je on bio u stanju da upravlja svojim postupcima u trenutku eventualnog izvršenja krivičnog dela, kao i da li je on mogao da shvati značaj svog dela. Šta će biti u daljem toku postupka, to zavisi pre svega od tužioca, koji i dalje utvrđuje činjenično stanje prikupljenim dokazima, DNK veštačenjem i svih drugih dokaza koji mogu da se izvedu u krivičnom postupku - rekao je Ristović.

1 / 11 Foto: MUP

"Bitno je da se sazna prava istina!"

Nakon što je 26. marta nestala, sudbina Dankinog tela i dalje je nepoznata. Igor Jurić nedavno je ponovio apel da se nastavi sa potragom za dvogodišnjom devojčicom.

- Ovaj protok vremena je izuzetno velik i zato je teško očekivati da će se čudo desiti. Međutim, u čudo treba verovati i ja nekako još uvek gajim nadu da će se Danka pronaći. Naravno da je bitno da se sazna prava istina, naravno da je bitno i za porodicu da se pronađe telo, ali još uvek nekako verujem da postoji taj promil nade da ćemo i Danku pronaći živu - istakao je Jurić.

R. D, ocu D. D. uskoro ističe dvomesečni pritvor, te će on biti pušten na slobodu jer kako je rečeno u tužilaštvu, ne postoji zakonska mogućnost da za produženje.

S druge strane ističu da će biti predložen produžetak pritvora za glavnoosumnjičene dok krajnji rok za podizanje optužnice ističe u oktobru.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

(Espreso / Blic / Helena Košutić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.